Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről

2020. szeptember 04. 16:52 - FitnessGym

"Eszek,de nem hízok!"

 

 

És igen eljött ez a cikk is.A könnyen hízók számára a legutálatosabb emberek:a nehezen hízók.Ők azok akik bármit esznek nem képesek normális tömeget építeni.A probléma ilyenkor kb 99%-ban az,hogy az illető mégsem eszeik eleget.Általában ilyenkor ha megkérdezem mi az a "sokat eszem" kenyértől kezdve minden van benne,de normális kaja semmi vagy nagyon minimális.

Én is nehezen hízó vagyok,így azért érintett vagyok ebben a kérdésben elég erősen.

Először is ha valaki nehezen hízik minimum étkezésre kell beállnia,ami azt jelenti,hogy napi 200 g fehérje 500 g szénhidrát 100 g zsírt szétoszt 6 étkezésre és ezt mindenképpen meg kell ennie.Amikor ez már megy akkor érdemes könnyen bevihető,mennyiségi kalóriákat bevinni.Akár cukros üdítőt,csokikat,édességet,péksüteményt bármit ami plusz kalória.Ha sikerült elérni egy minimális zsírosodást,akkor a mennyiség már éppen jó,ilyenkor elvehetünk a szemét kajából egy kicsit és minőségire lehet cserélni,vagyis finomhangolni kell.

Mindenképpen szükséges lehet a tömegnövelők illetve a kreatin kiegészítők használata.Fontos a megfelelő folyadékbevitel is,mert ha a szervezet dehidratált az izomépítés is sokkal nehezebb.

Nehezen hízók nyugodtan kipróbálhatják a ketogén diétát is amiről itt már volt szó.

Az edzésben nem szükséges különösebben változtatni esetleg annyit,hogy érdemes szabad súlyokra és alapgyakorlatokra helyezni a hangsúlyt alacsony és közepes ismétlés tartományban.

Fontos megemlíteni a maradék 1%-ot aki tényleg jót és eleget eszik mégsem hízik.Néhány vitamin hiánya,a belek illetve a bélbolyhok rossz állapota vagy pajzsmirigy túlműködés nehezítheti a tömegnövelést,így egy teljes körű vérvétel is indokolt lehet.

Ha nagyon nem akar a dolog sikerülni érdemes személyi edző segítségét igénybe venni,aki képes a kajádat és az edzésedet az alkatodhoz illően megfelelően beállítani,és folyamatosan figyelemmel kísérni a változásokat.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnessgym.blog.hu/api/trackback/id/tr7616190272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2020.09.05. 18:57:12

"A probléma ilyenkor kb 99%-ban az,hogy az illető mégsem eszeik eleget."

Ámen. Én is ezt mondom mindig. Én 0-25 éves korom közt voltam 'hízni képtelen'. Ez a következő képpen néz ki az ilyen embereknél: gyakran elfelejt enni, ha eszik is otthon akkor keveset. Nem is nagyon kívánja. Viszont amikor társasággal megy valahova akkor bármit képes végig enni. Ilyenkor ugye az jön le az egyszeri szemlélőnek, hogy ő bármennyit tud enni. Persze, egyszer.

Karácsonykor szoktam így kiborítani a népet, mert olyankor nyomok egy 'metabolikus sokkot' és felzabálok mindent. Aztán kérdezik, hogy mitől nem hízok. :)

FitnessGym 2020.09.06. 09:10:45

@odamondó: Na igen,csak sokan viszont azt hiszik ugye,hogy eleget esznek.Nem ritka amikor még kb sem tudja valaki mennyit evett,mégis állítja,hogy eleget :D

odamondó 2020.09.07. 17:18:04

@FitnessGym: még személy szerint annyit tudok hozzá tenni, hogy a hízásra képtelenséget nálam a stressz illetve depresszió váltotta ki.

FitnessGym 2020.09.07. 17:51:05

@odamondó: Igen ezek is az egészségügyi problémákhoz sorolható dolgok.Ilyenkor ugye általában az étvágytalanság a probléma forrása
Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről
süti beállítások módosítása