Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről

2020. október 05. 13:29 - FitnessGym

Gyakori hibák

common-training-mistakes1200x628.jpg

 

Van jó néhány gyakorlat amit kifejezetten nehéz megtanulni alap szinten is, tökéletesen pláne nem. Ezekből fogok most szemezgetni, mire figyeljetek kiemelten, ennél a néhány gyakorlatnál.

- Oldalemelés. Ez a gyakorlat a terembe járók mumusa. A leggyakoribb kivitelezési hiba a súly  túl magasra emelése, az alkar felkar fölé emelése, a behajlított könyék, illetve a felfelé mutató hüvelykujj.

-Döntött törzsű oldalemelés. Kevesebb a jellemző hiba, de szinte mindenkinél látni valamilyen szinten. A könyék hátrafele mozdul nem oldalra.

-Guggolás. Az első és leggyakrabban előforduló hiba a gyakorlat nem végzése. Súlyos hiba ha a gyakorlat indításánál a térdünket toljuk előre, nem a csípönket hátra. A harmadik ha a derék nem egyenes. Az ilyen gyakorlatnál a hibás kivitelezés nagyon súlyos sérülésekhez vezethet.

-Majdnem minden hát gyakorlat. A könyék hajlítása a vállöv hátra billentése helyett. Kívülről ugyan olyannak tűnik a két mozdulat de érzetre teljesen más.

-Fekvő combhajlító gép. A csípő fel-le mozgatása.

-Mell (nyomó) gépek. Rossz magasság beállítás az ülőkén.

-Fekvenyomás. Túl hosszú illetve túl rövid nyomások. Csípő emelése a padról.

-Felhúzás. Görbe hát. Rossz láb-derék koordináció. A guggolás mellett a másik nagyon fontos, de sérülésveszélyes gyakorlat.

-Arnold nyomás. A karok törzs előtti (tárogató) mozgatása.

-Tárogatás. A könyékízület mozgatása. Rossz súlyválasztás.

-Karhajlítás. Túl nagy súly, rövid mozgástartomány illetve derékból lengetés.

Ezeken kívül is van természetesen még számos hibalehetőség, ezek az általam leggyakrabban látott problémák. Ha valamivel kiegészítenétek kommentben tegyétek meg.

 

Szólj hozzá!
Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről
süti beállítások módosítása