Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről

2020. szeptember 07. 14:55 - FitnessGym

Étrend összeállítás-hogyan is néz ki

 

Korábban volt egy "Személyi edzés-hogyan is néz ki" című cikkem azoknak,akik látatlanban nem tudják,hogy mi a tematikája a személyi edzővel való együtt dolgozásnak,igaz abban a cikkben csak azt tudtam leírni én,hogyan dolgozok.A mostani hasonló lesz,csak itt azt osztom meg,hogyan állítok össze személyre szabott étrendeket.

 Először is tisztázni kell:5-10 perc alatt nem lehet jó,személyre szabott étrendet összeállítani,ahogy algoritmussal sem.Sok hirdetés van manapság,hogy horror pénzért 10 perc alatt személyre szabott étrendet kapsz.Ilyen nincs.Vagyis van csak átverés.Egyrészt egy algoritmus(függetlenül attól,hogy gépi vagy egy szisztéma alapján állítja össze egy élő ember)soha sem lesz teljesen személyre szabott.Másrészt egy étrend összeállításánál sok részletre kell figyelni,ahogy azt már korábban leírtam.

Amikor valaki felkeres ezügyben függetlenül attól,hogy online vagy élőben teszi első körben a célokat kell tisztázni.Ha valaki fogyni szeretne figyelembe kell venni,hogy az egészségügyi állapota ezt lehetővé teszi e egyáltalán.Ha valaki pajzsmirigy beteg esetleg PCOS-ben szenved vagy más hormonális zavara van azt először orvosnak kell kezelnie.Egy jó edzőnek ismernie kell ezeknek a betegségeknek a gyakori tüneteit,és ha ezt látja valakin,akkor minden előtt egy orvosi vizsgálatot kell javasolnia.Ez mindenkinek jó,mert az edző sem dolgozik feleslegesen és a vendég sem költi a pénzét feleslegesen.

Ha semmilyen betegség nincs a képben akkor a következő fontos dolog az allergéneken túl,mit szeret enni a vendég.Nagyon fontos,ugyanis olyat senki sem fog megenni amit nem szeret,legalábbis hosszútávon biztosan nem.Az étrendet ez alapján kell összeállítani és fokozatosan átállni rá.A napi rutin is fontos,ugyanis ha valaki nem tud 6x enni egy nap,mert nem olyan a munkája akkor ezt is figyelembe kell venni.Emellett folyamatosan figyelni kell a diétát és az idő előrehaladtával folyamatosan változtatni rajta ahol kell.Ez online folyamatos,minimum heti konzultációval,illetve étkezési napló használatával lehet jól csinálni.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnessgym.blog.hu/api/trackback/id/tr5916193432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

studkell 2020.09.08. 08:16:33

Az írásjelek után légyszi tegyél már szóközt. Ilyet még nem is láttam, de szerintem Te sem. És ahova "bmeg"-et tudnál tenni, tegyél vesszőt, különben összefolynak a tagmondataid. Pedig tök jókat írsz, tartalom alapján csak így tovább!

FitnessGym 2020.09.08. 08:48:43

@studkell: Szia! Köszönöm az észrevételt és igyekszem fejlődni ezen a téren. Sajnos függetlenül attól, hogy informatikusnak tanultam a szövegformázàst tanulnom kell :D
Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről
süti beállítások módosítása