Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről

2020. augusztus 24. 10:49 - FitnessGym

Személyi edzés-hogyan is néz ki

 

Nos a cím önmagában nem túl beszédes,ezért lássuk miről is van szó.Szakmai jellegű cikk lesz,amiben leírom az elejétől,hogy néz ki ez az egész személyi edzés dolog.Értelemszerűen valamilyen úton módon rám talál a vendég és megbeszélünk egy időpontot.Itt letárgyaljuk az edzésmúltját a céljait esetleges betegségeket.Itt megjegyezném,hogy a manapság nagyon divatos,és tudományosnak tűnő testzsírszázalék mérés nálam nincs.Ennek az oka nagyon egyszerű:semmi értelme azon kívül,hogy ha valaki kókler ezzel el tudja fedni egy ideig.

A konzultáció után következik az étrend és az edzésterv összeállítása.Az étrend nálam nem azt jelenti,hogy leírom a vendégnek mit egyen és onnantól kezdve semmi mást nem ehet.Ilyet lehet,csak senki sem fogja betartani.A jelenlegi étkezésből fokozatosan vezetem át az egészségesebb felé folyamatos,apró változtatásokkal.Ez így persze valamivel lassabb folyamat,de sokkal tartósabb is egyben.

Az edzésterv összeállítása mint,azt egy korábbi cikkemben írtam,szinten nem úgy történik,hogy "ide van írva ezt kell csinálni".Mivel sokféle edzésrendszer létezik,van választék és lehetőség bőven.Ha egy haladó keres fel azzal,hogy megrekedt a fejlődésben olyan edzésrendszert választok,ami gyökeresen eltér attól,amit eddig végzett.Ha valaki erőszintet növelne,akkor ahhoz nézünk valamit.Ha valaki kezdő,akkor első 2 hétben csak átmozgatunk,megtanuljuk a fontosabb gyakorlatokat,hozzászoktatjuk az ízületeket a terheléshez,és kialakítunk egy alap agy-izom kapcsolatot.Vagyis megtanítjuk a testet edzeni.

Igazából ennyiről lenne szó dióhéjban.Az edzés és az étrend természetesen folyamatosan változik a fejlődés,illetve annak elmaradásának a függvényében.Azt nem szabad elfelejteni,hogy én összeállíthatok étrendet és edzéstervet,de betartani nektek kell.Mindenkinek el szoktam mondani,hogy el lehet térni az általam összeállított étrendtől,de ezt valaki minél jobban megteszi,annál lassabb(vagy semennyi)lesz a fejlődése.

Na és a végén lássuk mennyi is az annyi.Nem fogok konkrét árakat írni csak hozzávetőlegesen,hogy nagyjából képben legyen mindenki.Elég sok ember hirdeti magát mint edző(köztük én is ugye),de árakat sehol sem írnak,és a legtöbben így még csak közelítőleg sem tudják milyen díja van egy edzőnek szóval lássuk:1 alkalom ~3500-5000Ft,ha valaki több alkalmat fizet(lényegében bérletet vesz)akkor ezek az összegek általában mérséklődnek,minél több alkalom annál jobban.Vannak még más,speciális opciók is,amit nem sok helyen látni,de azért létező dolog:8-12-16 hetes programok,általában haladóknak,vagy olyanoknak akik tényleg képesek betartani az étrendet.Ez a személyi edzés egy következő szintje,lényegében már inkább versenyre felkészítés,ami természetesen nem jelenti azt,hogy valaki fel is készül,inkább csak magát a szisztémát takarja és azt,hogy előre kitűzött konkrét,rövidtávú célok vannak.Itt a program hosszától és az edzések számától függően ~200000Ft-ról van szó.

Személyre szabott étrend összeállítása online szintén elég népszerű.Hallottam már horror árakról is.Reális ár nagyjából egy 5 étrendet tartalmazó terv(folyamatosan nyomon követve a fejlődést és az alapján változtatva)nagyjából 40-50000Ft. Itt megjegyezném,hogy hallottam olyanról is,aki egy sima rizscsirke étrendért elkért 120000Ft-ot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnessgym.blog.hu/api/trackback/id/tr5316174582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről
süti beállítások módosítása