Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről

2020. szeptember 25. 11:42 - FitnessGym

Tévhitek a diétáról

 

Nem csak a diétával kapcsolatban, hanem az összes súlyzós edzés fajtával kapcsolatban rengeteg a tévhit. Ennek oka lehet például a sok szakmaiatlan cikk, félreértések, semmit sem érő képzések, kontárok és az ellentmondó kutatások(sok a cégek által támogatott, nem túl objektív tanulmány)

Na itt legyen ember a talpán aki ki tud találni ebből a homályból. A legáltalánosabb tévhitekből fogok most szemezgetni, ezekre mindenképpen érdemes figyelni a jövőben.

-Sok ismétlés+kis súly=fogyás.Régi képlet de ebben a formában nem igaz. Persze diétánál és tömegelésnél érdemes máshogy edzeni, de a fogyás az étrenden múlik.

-Hasazástól lemegy a hasi zsír. Téves. Helyileg nem lehet zsírt égetni. A hasazástól meg is nőhet a hasunk diéta nélkül, mivel az izom vastagszik, ami előretolja a hasi zsírt.

-A kalóriabevitelre kell figyelni. Valóban kell, de azért az nem minden. Gondoljatok bele abba, hogy 1g szőlőcukor ugyan úgy 4kcal mint 1g fehérje, vagy mint 1g zabból származó szénhidrát. A túl sok kalória nem jó, de az fontosabb miből visszük be.

-A zsír rossz! A zsírok kalória tartalma a legmagasabb. A legtöbb állati eredetű zsír a koleszterinnek sem tesz túl jót. A növényi zsírok viszont fontosak a szervezetnek, gyulladáscsökkentő hatásuk van és segítik a zsírok mobilizálását is.

-A "csodamódszer". Rengeteg csodadiéta, turbódiéta meg minden baromság van a neten. A legfontosabb viszont az, hogy csodák nincsenek. Ha lennének nem lenne senki túlsúlyos. Ha fogyni akarsz mozogni kell, jobb minőségű tápanyagokat bevinni és azokból is kevesebb kalóriát, amennyit el is haszálunk(kalória deficit).

-Ha lefogytam akkor az úgy is marad. Nem. Ha hajlamos vagy a hízásra, akkor ha "fogyókúra" után elengeded a kaját és a mozgást is vissza fogsz hízni.

-A diétázástól eltűnik a nők melle. Ebben van igazság, mivel zsírról van szó. Viszont a szervezet ezt a zsírt csak az extrém diétáknál kezdik el felélni(versenydiéta).

-A kardiózás önmagában elég. Hát akár elég is lehet ha pont azokon az elégetett kalóriákon múlik a kalória deficit. Ez a legtöbbször azért nem így van, úgyhogy sajnos diéta is kell.

-A zsírégetők zsírt égetnek. Hihetnénk ezt a nevéből... Sajnos nem. Szinte minden diétában vannak pontok amikor a fogyás megáll. Ezeken a holtpontokon segíthet átlendülni egy jó zsírégető. Önmagában mozgás és diéta nélkül semmit sem ér.

-Diétában nem lehet finomat enni. Téves. Ha megnézitek mennyi egészséges étel van, ami egy diétába belefér rájöhettek, hogy szinte mindent lehet enni, csak itt-ott változtatni kell a recepteken.

Címkék: diéta
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnessgym.blog.hu/api/trackback/id/tr4416214734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről
süti beállítások módosítása