Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről

2020. október 05. 13:29 - FitnessGym

Gyakori hibák

common-training-mistakes1200x628.jpg

 

Van jó néhány gyakorlat amit kifejezetten nehéz megtanulni alap szinten is, tökéletesen pláne nem. Ezekből fogok most szemezgetni, mire figyeljetek kiemelten, ennél a néhány gyakorlatnál.

- Oldalemelés. Ez a gyakorlat a terembe járók mumusa. A leggyakoribb kivitelezési hiba a súly  túl magasra emelése, az alkar felkar fölé emelése, a behajlított könyék, illetve a felfelé mutató hüvelykujj.

-Döntött törzsű oldalemelés. Kevesebb a jellemző hiba, de szinte mindenkinél látni valamilyen szinten. A könyék hátrafele mozdul nem oldalra.

-Guggolás. Az első és leggyakrabban előforduló hiba a gyakorlat nem végzése. Súlyos hiba ha a gyakorlat indításánál a térdünket toljuk előre, nem a csípönket hátra. A harmadik ha a derék nem egyenes. Az ilyen gyakorlatnál a hibás kivitelezés nagyon súlyos sérülésekhez vezethet.

-Majdnem minden hát gyakorlat. A könyék hajlítása a vállöv hátra billentése helyett. Kívülről ugyan olyannak tűnik a két mozdulat de érzetre teljesen más.

-Fekvő combhajlító gép. A csípő fel-le mozgatása.

-Mell (nyomó) gépek. Rossz magasság beállítás az ülőkén.

-Fekvenyomás. Túl hosszú illetve túl rövid nyomások. Csípő emelése a padról.

-Felhúzás. Görbe hát. Rossz láb-derék koordináció. A guggolás mellett a másik nagyon fontos, de sérülésveszélyes gyakorlat.

-Arnold nyomás. A karok törzs előtti (tárogató) mozgatása.

-Tárogatás. A könyékízület mozgatása. Rossz súlyválasztás.

-Karhajlítás. Túl nagy súly, rövid mozgástartomány illetve derékból lengetés.

Ezeken kívül is van természetesen még számos hibalehetőség, ezek az általam leggyakrabban látott problémák. Ha valamivel kiegészítenétek kommentben tegyétek meg.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnessgym.blog.hu/api/trackback/id/tr8016227960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Cikkek az egészséges életmódról a súlyzós edzésről és különféle étrendekről
süti beállítások módosítása